Wat zijn de ooglidcorrectie kosten?

Steeds meer mensen zoeken naar manieren om huidveroudering tegen te gaan, maar dit is niet altijd mogelijk. Op een bepaalde leeftijd is huidveroudering echt een feit en dit kun je goed zien. De huid verliest namelijk op elastisch gebied veel en dit kan zorgen voor rimpels. Vooral rondom de ogen is dit zichtbaar en hebben veel mensen last van hangende oogleden. Hangende oogleden kunnen erg vervelend zijn en zorgen voor veel problemen. Je kunt cosmetische klachten krijgen, maar ook klachten op medisch gebied. Gelukkig is er een oplossing voor hangende oogleden en dit kun je oplossen met een ooglidcorrectie. Voordat je een ooglidcorrectie neemt, is het handig om meer te weten te komen over de ooglidcorrectie kosten

Ooglidcorrectie kosten kunnen per aanbieder verschillen, maar het is ook afhankelijk van je persoonlijke situatie. Hierbij is het van belang dat je zelf bepaald wat je precies wilt hebben. Daarnaast is de reden waarom je de ooglidcorrectie neemt ook erg belangrijk voor de ooglidcorrectie kosten. Wil jij hier meer over te weten komen? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Vergoedt of niet?

Veel mensen denken dat een ooglidcorrectie een cosmetische ingreep is. Het is natuurlijk vaak het geval dat het om cosmetische redenen uitgevoerd wordt. Toch is het juist bedoeld voor mensen met medische klachten. Soms kunnen hangende oogleden voor veel problemen zorgen aan het lichaam. Je kunt bijvoorbeeld veel sneller last krijgen van hoofdpijn, maar het gezichtsveld wordt ook verslechterd. Wordt het gezichtsveld extreem belemmerd? Dan is de kans groot dat dit vergoed wordt door jouw basisverzekering en dat is natuurlijk ideaal. Voordat je een ooglidcorrectie neemt, is het altijd belangrijk om informatie op te vragen bij de verzekeraar, o.a. om meer te weten te komen over de ooglidcorrectie kosten.

Ooglidcorrectie kosten

De ooglidcorrectie kosten liggen per ooglid rond de 800 euro. Je kunt ook voor beide oogleden kiezen en dan ben je vaak het dubbele kwijt. Deze prijzen kunnen natuurlijk per kliniek verschillen en daarom is het van belang om een offerte aan te vragen. Bij het aanvragen van de offerte, krijg je een duidelijk overzicht van de kosten. Let op, want dit kan alsnog per situatie verschillen. Je kunt vaak bij de kliniek op bezoek komen voor een consult en hier kan vaak een duidelijke indicatie gegeven worden. Daarnaast is het van belang om een goede kliniek uit te kiezen en zijn de kosten niet het belangrijkste. Kijk daarom naar de voor- en na foto’s op de website van de kliniek. 

Ooglidcorrectie kosten: voordelen

Naast het weten van de ooglidcorrectie kosten, is het natuurlijk ook leuk om meer te weten te komen over de voordelen. Na een ooglidcorrectie is het herstel vrij eenvoudig en zie je vaak binnen een paar weken het resultaat, hierbij is geen litteken zichtbaar. De incisie wordt namelijk gemaakt in de natuurlijke plooi. Daarnaast verdwijnt de hoofdpijn en is er geen drukkend gevoel op de ogen. Ook is het een vrij pijnloze ingreep en wordt deze altijd uitgevoerd onder een lokale verdoving.